loading

Πρόσθετη Εγγύηση

Καθημερινά δεχόμαστε ποικίλες ερωτήσεις σχετικά με τα αυτοκίνητα Opel, την ασφάλεια στους δρόμους, και τις παρεχόμενες υπηρεσίες εδώ στην Opel Sinis. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποιες από αυτές.

Η πρόσθετη εγγύηση καλύπτει αποκλειστικά και μόνο τα αναφερόμενα στη συνέχεια συγκροτήματα και εξαρτήματα: τη μονάδα ηλεκτρονικής διαχείρισης του κινητήρα (εγκέφαλος), το κιβώτιο ταχυτήτων, το διαφορικό, τα κυρίως μέρη του κινητήρα – δηλαδή σφόνδυλο, αντλία λαδιού, στροφαλοφόρο άξονα και έδρανα του, γρανάζια χρονισμού, καδένα (εξαιρούνται οι οδοντωτοί ιμάντες χρονισμού), εκκεντροφόρο άξονα, βαλβίδες ωστήρια, ελατήρια και οδηγούς, κορμό κινητήρα, έμβολα και ελατήρια, διωστήρες, κυλινδροκεφαλή, φλάντζα κυλινδροκεφαλής και τσιμούχες και άλλες φλάντζες στεγανοποίησης για την αντικατάσταση των οποίων απαιτείται η εξαγωγή του κινητήρα ή του κιβωτίου ταχυτήτων/διαφορικού. Κάθε άλλο εξάρτημα ή συγκρότημα αποκλείεται ρητά.

Τα παραπάνω εξαρτήματα και συγκροτήματα και μόνον αυτά καλύπτονται αναφορικά με περιπτώσεις επιβεβαιωμένης μηχανικής ή ηλεκτρικής βλάβης που συνεπάγεται αδυναμία λειτουργίας σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Opel. Δεν καλύπτεται η σταδιακή μείωση της λειτουργικής απόδοσης που είναι ανάλογη της ηλικίας του καλυπτόμενου οχήματος και των διανυθέντων χιλιομέτρων.
 
Η πρόσθετη εγγύηση ισχύει για περίοδο μέχρι τεσσάρων (4) ετών που αρχίζει αμέσως μετά τη λήξη της Διετούς Εγγύησης καινούργιου αυτοκινήτου Opel που έχει παράσχει Εξουσιοδοτημένος Διανομέας της Opel ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε ή για συνολικά 120,000 χλμ (οποιοδήποτε από τα δύο προηγηθεί).
 
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ισχύ της παρούσας πρόσθετης εγγύησης αποτελεί η τήρηση από τον κύριο ή κάτοχο του αυτοκινήτου όλων των υποχρεώσεων του σχετικά με τη διενέργεια των επιθεωρήσεων, ελέγχων και συντηρήσεων του αυτοκινήτου σύμφωνα με τους όρους του Εγχειριδίου Εγγύησης & Συντήρησης του Κατασκευαστή.

 

 

 

 

 

 

Ευκολίες Πληρωμής

Στην Opel Sinis είστε σίγουροι ότι απολαμβάνετε κορυφαίες υπηρεσίες και προϊόντα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Επιπλέον έχουμε φροντίσει να σας προσφέρουμε πολλούς και ευέλικτους τρόπους για να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας. Εκτός από τον απλό τρόπο εξόφλησης με μετρητά η Sinis σας προσφέρει 5 διαφορετικούς τρόπους πληρωμής:
1. Με κατάθεση ή μεταφορά μετρητών σε τραπεζικό λογαριασμό
2. Με τραπεζική επιταγή ημέρας
3. Με τη χρήση πιστωτικής κάρτας όπου μπορείτε να επωφεληθείτε άτοκων δόσεων ανάλογα με το ποσό.
4. Για τις εργασίες φανοποιείου η Sinis αναλαμβάνει την αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες με δική σας εξουσιοδότηση.
5. Για την αγορά νέου η μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σας προτείνουμε τα πιο ανταγωνιστικά χρηματοδοτικά προγράμματα.

 

Γιατί να επιλέξουμε Μεικτή Ασφάλεια

Η μικτή ασφάλιση αυτοκινήτου είναι ένα πλήρες πρόγραμμα ασφάλισης, που καλύπτει και τη δική μας ζημιά (εκτός από τη ζημία τρίτων) σε περίπτωση ευθύνης μας σε ένα ατύχημα, είτε αυτό γίνει με άλλο όχημα, είτε όχι ή και ακόμη αν δεν γνωρίζουμε τον υπαίτιο ενός ατυχήματος (π.χ. το βρούμε τρακαρισμένο).

Συνήθως, περιλαμβάνει και τις καλύψεις πυρός, ολικής και μερικής κλοπής, φυσικών φαινομένων, θραύσης κρυστάλλων, κακόβουλων πράξεων και άλλες καλύψεις, που μπορεί να έχει στα προγράμματα της μια ασφαλιστική εταιρεία.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων, η κάλυψη των ιδίων ζημιών (όπως λέγεται στην ασφαλιστική ορολογία η μικτή) έχει μια απαλλαγή, που μπορεί να είναι της τάξης των 200€ ή και μεγαλύτερου ποσού.
Η Σίνης α.ε. προσφέροντας το σύνολο των υπηρεσιών γύρω από το αυτοκίνητο, προτείνει στους πελάτες της τα πιο ανταγωνιστικά πακέτα μικτής ασφάλισης, απαλλάσσοντας τους εντελώς από τα έξοδα επισκευής και τις διαδικασίες αποζημίωσης.
Επικοινωνήστε λοιπόν με τους ανθρώπους μας οι οποίοι θα χαρούν πολύ να σας εξηγήσουν και να σας προτείνουν τη βέλτιστη ασφαλιστική λύση.


 

Απλές συμβουλές της Opel για απρόβλεπτο καιρό 

Καθώς οι λάτρεις των χειμερινών σπορ ανυπομονούν να πέσει το πρώτο χιόνι – τη στιγμή που άλλοι τρομοκρατούνται και μόνο με τη σκέψη - οι οδηγοί θα πρέπει να λάβουν από τώρα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, πριν βγουν στους ολισθηρούς, επικίνδυνους δρόμους της χειμερινής περιόδου. Θα πρέπει λοιπόν να προετοιμάσουν τα αυτοκίνητά τους και να υιοθετήσουν ένα πιο προσεκτικό οδηγικό στυλ. Ο κατάλληλος προγραμματισμός, τα πρακτικά χαρακτηριστικά και αξεσουάρ Opel σε συνδυασμό με την προνοητικότητα μπορούν να περιορίσουν σημαντικά τους κινδύνους της χειμερινής οδήγησης.

Κατά κανόνα, αποφεύγετε τα απότομα φρεναρίσματα, τις αλλαγές ταχυτήτων και τους ελιγμούς διεύθυνσης σε ολισθηρούς δρόμους. Αντίθετα, οδηγείτε πιο αργά, πιο αμυντικά και διατηρείτε αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Αφήνετε το συμπλέκτη προοδευτικά ή ξεκινάτε με 2η δεύτερη ταχύτητα για να αποφύγετε το σπινάρισμα των τροχών. Αν το αυτοκίνητο σας διαθέτει αυτόματο κιβώτιο, επιλέγετε το χειμερινό πρόγραμμα.

Συμβουλές για να θωρακίσετε το αυτοκίνητό σας το χειμώνα:
• Αλλάξτε έγκαιρα σε χειμερινά ελαστικά. Η ειδική σύνθεση και χάραξη του πέλματος προσφέρει καλύτερη πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο, διασφαλίζοντας αξιόπιστο κράτημα και μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος.
• Φροντίστε οι καθαριστήρες να είναι καθαροί και λείοι και τα μπεκ πλύσης να μην είναι βουλωμένα. Το αντιψυκτικό διάλυμα πρέπει να είναι επαρκές για προστασία στους -20°C.
• Αντικαταστήστε τις παλιές μπαταρίες. Οι μπαταρίες Opel διαθέτουν άριστη ικανότητα εκκίνησης σε κρύες συνθήκες, δεν χρειάζονται συντήρηση και προσφέρουν όλη την ισχύ τους ακόμα και σε πολλές σύντομες διαδρομές.
• Βεβαιωθείτε ότι τα φώτα λειτουργούν άψογα. Καθαρίζετε τακτικά τα κελύφη των προβολέων – στα συστήματα προβολέων xenon και σε μερικά συστήματα αλογόνου, η λειτουργία καθαρισμού υψηλής πίεσης φροντίζει γι' αυτό. Ένας χειμερινός έλεγχος σε οποιοδήποτε Επισκευαστή Opel μπορεί να βοηθήσει.
• Καθαρίζετε όλο το αυτοκίνητο από τον πάγο και το χιόνι πριν ξεκινήσετε. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε την οροφή, γιατί το χιόνι που ξεκολλάει ενώ οδηγείτε μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους άλλους οδηγούς ή σε ένα δυνατό φρενάρισμα πέσει στο παρμπρίζ εμποδίζοντας την ορατότητα. Όλα τα παράθυρα, και ιδιαίτερα το παρμπρίζ, πρέπει να είναι τελείως καθαρά από πάγο. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για το καθάρισμα των παραθύρων είναι με μία ξύστρα πάγου ή χειμερινό διάλυμα υγρού παρμπρίζ.

Το ασφαλές φρενάρισμα και ο φωτισμός είναι το μυστικό για ασφαλή οδήγηση το χειμώνα.

• Δοκιμάζετε τα φρένα όταν ξεκινάτε για να αποκτήσετε μία αίσθηση των συνθηκών του δρόμου – αλλά πρώτα ελέγξτε μέσω του καθρέπτη τι υπάρχει πίσω σας.
• Αν το αυτοκίνητο αρχίσει να ολισθαίνει στο χιόνι, μη φρενάρετε απότομα. Πατήστε συμπλέκτη για να δώσετε στους τροχούς μεγαλύτερη πλευρική πρόσφυση, διορθώστε με το τιμόνι και φρενάρετε ελαφρά αν χρειαστεί.

Τα αυτοκίνητα Opel είναι ήδη άριστα εξοπλισμένα για το χειμώνα. Για παράδειγμα, το νέο Astra διαθέτει ABS με cornering brake control (έλεγχο φρένων στις στροφές), traction control (έλεγχο πρόσφυσης) και ESPPlus στάνταρ.

Ο φωτισμός είναι σημαντικός: Οι οδηγοί πρέπει να είναι ευδιάκριτοι, και παράλληλα να έχουν μία καλή εικόνα του δρόμου, ώστε να εντοπίζουν όλα τα πιθανά εμπόδια. Σα φώτα ημέρας διασφαλίζουν άριστη ορατότητα και τα προσαρμοζόμενα φώτα φρένων αναβοσβήνουν όταν ενεργοποιηθεί το ABS, προειδοποιώντας με αυτό τον τρόπο το αυτοκίνητο που ακολουθεί.

Σους χειμερινούς μήνες, πολλοί κάτοικοι της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης που πηγαινοέρχονται καθημερινά στη δουλειά τους ταξιδεύουν σχεδόν μόνο στο σκοτάδι, που σημαίνει ότι ο άριστος φωτισμός είναι πολύ σημαντική παράμετρος. Η Opel είναι πρωτοπόρος της βιομηχανίας στα συστήματα φωτισμού, με την εισαγωγή του προσαρμοζόμενου εμπρόσθιου φωτισμού - Adaptive Forward Lighting σε όλες τις κατηγορίες. Προσφέρει προσιτά συστήματα φωτισμού στροφών (με λαμπτήρες αλογόνου) στο Corsa (400 ευρώ στη Γερμανία) και στο Meriva, π.χ, ή το πιο προηγμένο bi-xenon AFL+ με εννέα λειτουργίες φωτισμού, όπως φωτισμό αντίξοων καιρικών συνθηκών και υποστήριξη μεγάλης σκάλας στο νέο Astra και το Insignia (1.250 ευρώ στη Γερμανία).

 

Βελτιωμένη ευστάθεια σε όλους τους καιρούς με τα συστήματα AWD Opel

Η Τετρακίνηση μπορεί να κάνει τη διαφορά – και όχι μόνο σε ορεινούς, χιονισμένους δρόμους. Υποστηρίζει τον οδηγό στο υγρό φθινοπωρινό καιρό σε ολισθηρές συνθήκες. Το Opel Insignia 4x4 και το Antara four-wheel drive εγγυώνται σταθερή οδική συμπεριφορά και άριστο κράτημα.

Το Insignia με FlexRide και Adaptive 4x4 παρέχει πρόσθετη οδηγική ευστάθεια πριν καν ενεργοποιηθεί το ESP. Το προηγμένο μηχανοτρονικό πλαίσιο FlexRide διασφαλίζει βέλτιστο κράτημα, ενώ δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης αποστέλλουν ισχύ στους τροχούς με την καλύτερη πρόσφυση. Ο οδηγοί μπορούν να απενεργοποιούν το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (traction control) για να ξεκολλήσουν το αυτοκίνητο από το χιόνι. Η απενεργοποίηση του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης (που μπορεί να γίνει μέσω του μπουτόν ESP) επιτρέπει ένα ελεγχόμενο σπινάρισμα των τροχών που βοηθά το αυτοκίνητο να βγει από ένα ολισθηρό σημείο.
• Ακόμα και στα τετρακίνητα οχήματα, το οδηγικό στυλ πρέπει να προσαρμόζεται στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Η καλή πρόσφυση δεν πρέπει να σας δελεάζει να οδηγείτε επιθετικά.
• Μερικές φορές ακόμα και τα καλύτερα χειμερινά ελαστικά δεν είναι αρκετά – για παράδειγμα σε αλπικές περιοχές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αλυσίδες χιονιού προσφέρουν τη λύση. Πρέπει να τοποθετείτε τις αλυσίδες πριν ξεκινήσετε να οδηγείτε σε ανηφορικές διαδρομές και να τις αφαιρείτε ότι ο δρόμος είναι καθαρός, διαφορετικά οι αλυσίδες, τα ελαστικά και ο δρόμος μπορεί να καταστραφούν. Καλό είναι να κάνετε μία δοκιμαστική τοποθέτηση τουλάχιστον μία φορά πριν τις χρειαστείτε πραγματικά. Η Opel προσφέρει αλυσίδες ειδικά σχεδιασμένες για τα οχήματά της, σε τιμές που ξεκινούν από 76 ευρώ στη Γερμανία.

 

Πρακτικά χαρακτηριστικά και αξεσουάρ Opel αναβαθμίζουν τα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης τον χειμώνα

Η ασφάλεια και η άνεση στην καμπίνα είναι εξίσου σημαντικά. Τα θερμαινόμενα καθίσματα και το θερμαινόμενο τιμόνι είναι απαραίτητα στα κρύα χειμωνιάτικα πρωινά. Για αυτοκίνητα που μένουν σταθμευμένα σε εξωτερικούς χώρους, σε κρύα κλίματα, ένας πρόσθετος καυστήρας θέρμανσης με τηλεχειρισμό και χρονοδιακόπτη μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμος. Ένα αιρκοντίσιον, διασφαλίζει γρήγορο ξεθάμπωμα των παραθύρων μέσω αφύγρανσης του αέρα.

Επειδή η οδήγηση στο σκοτάδι είναι επικίνδυνα κουραστική, οι οδηγοί θα εκτιμήσουν τα νέα εργονομικά καθίσματα της Opel, που ανακουφίζουν την πλάτη και έχουν λάβει πιστοποίηση AGR (Action for Healthy Backs). Αυτά διατίθενται με το νέο Astra στην τιμή των 500 Ευρώ στη Γερμανία. Είναι στάνταρ εξοπλισμός στην έκδοση Insignia Sport και προαιρετικός στις άλλες εκδόσεις. Διατίθενται κατόπιν παραγγελίας με θέρμανση πολλαπλών σταδίων για τον οδηγό και το συνοδηγό.

Με την κατάλληλη προετοιμασία, ο χειμώνας δεν θα είναι κουραστικός. Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ θα ενθουσιαστούν με την πλούσια συλλογή μπαγκαζιέρων οροφής της Thule που διατίθενται για το νέο Astra και πολλά άλλα μοντέλα Opel.

Είναι σημαντικό να ασφαλίζετε σωστά όλα τα φορτία, γιατί τα σκι και άλλου είδους εξοπλισμός μπορεί να μετατραπούν σε φονικά όπλα αν ξεκολλήσουν λόγω αέρα, ταχύτητας ή κραδασμών, ή σε περίπτωση σύγκρουσης.

Μία ανθεκτική, πλαστική σκληρή θήκη είναι ιδανική για βρεγμένες μπότες και άλλα είδη χειμερινού εξοπλισμού, ώστε ο χώρος αποσκευών να διατηρείται στεγνός. Όταν η χειμερινή εξόρμηση τελειώσει, ο κάλυμμα αφαιρείται εύκολα και καθαρίζεται ώστε να είναι έτοιμο για την επόμενη περιπέτεια στο χιόνι.

Αρχή σελίδας