loading

ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ

Στην Opel Σίνης, μπορείτε να νιώθετε ασφαλείς αφού σε κάθε επίσκεψη σας σε ένα από τα σημεία Τεχνικής Εξυπηρέτησης του δικτύου μας, σας παρέχεται αυτόματη ενημέρωση για όλες τις εν' ενεργεία καμπάνιες αναβάθμισης ή επιδιόρθωσης που αφορούν το αυτοκίνητο σας και έτσι θα πραγματοποιηθούν, χωρίς δική σας επιβάρυνση, όλες οι απαιτούμενες εργασίες. 

Η αξιοπιστία είναι από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Opel σας. Διατηρήστε τη με την βοήθεια της επαγγελματικής φροντίδας και συντήρησης που προσφέρουμε στην Opel Σίνης.

Γνωρίζουμε άριστα την τεχνολογία του αυτοκινήτου σας και διαθέτουμε τα πιο σύγχρονα εργαλεία, διασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας εργασίες σε λογικές τιμές.

Πραγματοποιήστε τις προγραμματισμένες επιθεωρήσεις, τους εποχιακούς ελέγχους, τις αλλαγές λαδιών και ελαστικών σε ένα από τα 4 σημεία εξυπηρέτησης και απολαύστε για πολύ καιρό τα αναμφισβήτητα προνόμια που σας παρέχουν τα κορυφαία αυτοκίνητα Opel.

Και μη ξεχνάτε ότι οι τεχνικοί έλεγχοι όχι μόνο διασφαλίζουν την σωστή λειτουργία του Opel σας αλλά παράλληλα ένα ενημερωμένο εγχειρίδιο Εγγύησης και Συντήρησης όπου πιστοποιούνται όλοι οι έλεγχοι αυξάνει την αξία μεταπώλησης.

Ενδιάμεση Συντήρηση

Σχεδόν για όλα τα νέα Opel απαιτείται η ενδιάμεση συντήρηση η οποία περιλαμβάνει αναβάθμιση του λογισμικού όλων των μονάδων ελέγχου του αυτοκινήτου, οπτικό έλεγχο των συστημάτων διεύθυνσης, ανάρτησης, εξάτμισης και φρένων καθώς και αλλαγή λαδιών μετά από ένα χρόνο ή 30.000 χλμ.

Στην περίπτωση αυτοκινήτων με φίλτρο σωματιδίων diesel ή υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες που λειτουργούν σε δυσμενείς συνθήκες ο δείκτης της στάθμης λαδιού μπορεί να επισημάνει την ανάγκη για έλεγχο λαδιού νωρίτερα.

Η προιοντική ποιότητα και η τακτική παρακολούθηση είναι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν τις ανάγκες λαδιού του αυτοκινήτου σας. Οι τακτικοί έλεγχοι της στάθμης του λαδιού είναι σημαντικοί επειδή οι κινητήρες φυσιολογικά καίνε μικρές ποσότητες λαδιού. Έχει ιδιαίτερη σημασία ο έλεγχος πριν από ένα μεγάλο ταξίδι ή μεταξύ διαστημάτων αλλαγής λαδιού επειδή η τεχνολογική πρόοδος έχει αυξήσει τα διαστήματα ελέγχου αναφορικά με τη χιλιομετρική κάλυψη.

 
Γενική Συντήρηση

Για να διασφαλίσετε την οικονομική και ασφαλή λειτουργία του αυτοκινήτου σας και να διατηρήσετε την αξία του, είναι ζωτικής σημασίας να γίνεται η συντήρηση του στα προβλεπόμενα διαστήματα, όπως ορίζονται από την Opel στο Εγχειρίδιο Εγγύησης & Συντήρησης.

Σε οχήματα με σταθερό διάστημα αλλαγής λαδιών και service, η ένδειξη Insp (inspection) εμφανίζεται στην οθόνη των χιλιομέτρων με το άνοιγμα της ανάφλεξης. Προχωρήστε σε εργασίες service μέσα σε μία εβδομάδα ή σε 500 χλμ σε ένα από τα σημεία Τεχνικής Εξυπηρέτησης της Opel Σίνης. Σημειώστε ότι η λυχνία διαστημάτων service, λαμβάνει υπ όψιν της τις περιόδους που το αυτοκίνητο δεν κυκλοφορεί στο δρόμο με την μπαταρία αποσυνδεμένη.

Σε οχήματα με ευέλικτο σύστημα αλλαγής λαδιού και service, το μέγεθος αυτών των διαστημάτων βασίζεται σε έναν αριθμό διαφορετικών παραμέτρων και συνθηκών κάτω από τις οποίες χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο. Για το λόγο αυτό, διάφορα δεδομένα συγκεκριμένα για κάθε κινητήρα, καταγράφονται συνεχώς και χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του διαστήματος που απομένει μέχρι το επόμενο service. Η απόσταση που απομένει μέχρι το επόμενο προγραμματισμένο service εμφανίζεται στην περιοχή του στροφόμετρου όταν η ανάφλεξη είναι σβηστή. Κρατήστε πατημένο το κουμπί μηδενισμού του χιλιομετρητή για 2 δευτερόλεπτα, περίπου. Εμφανίζεται η ένδειξη Insp (Inspection) και η απόσταση που απομένει μέχρι το επόμενο service. Αν η απόσταση αυτή είναι μικρότερη από 1.500 χλμ, όταν ανοίγετε την ανάφλεξη, η ένδειξη Insp εμφανίζεται με μία υπολειπόμενη απόσταση 1.000 χλμ. Όταν απομένουν κάτω των 500 χλμ, η ένδειξη Insp θα εμφανιστεί για μερικά δευτερόλεπτα. 

Φροντίστε να γίνουν οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης μέσα σε μία εβδομάδα ή στα επόμενα 500 χλμ, για να είστε ασφαλείς και να μην χάσετε τα δικαιώματα της εγγύησης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συντήρηση, το σύστημα ελέγχου καθώς και αναλυτική περιγραφή των προβλεπομένων εργασιών service ανά μοντέλο και κινητήρα υπάρχουν στο Εγχειρίδιο Εγγύησης και Συντήρησης. 

Το Εγχειρίδιο Εγγύησης και Συντήρησης αποτελεί την ταυτότητα του αυτοκινήτου σας

Ένα σωστά συμπληρωμένο Εγχειρίδιο σας εξασφαλίζει ότι:
• θα απολαμβάνεται όλα τα προνόμια ενός κατόχου Opel, 
• θα σας διευκολύνει σε κάθε επαφή μαζί μας και σίγουρα 
• θα διατηρεί την μεταπωλητική αξία του Opel σας σε υψηλά επίπεδα.

 

Έλεγχος Ελαστικών

Τα ελαστικά είναι το μοναδικό σημείο επαφής μεταξύ του οχήματος και του δρόμου. Αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας καθώς επηρεάζουν την πρόσφυση και την απόσταση φρεναρίσματος. Η κακή κατάσταση των ελαστικών είναι η αιτία για το 6% των θανατηφόρων ατυχημάτων στη χώρα μας. Πέρα από την δραματική επίδραση που έχουν τα φθαρμένα ελαστικά στην οδική συμπεριφορά, αυξάνουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου επιβαρύνοντας ουσιαστικά το περιβάλλον και το οικονομικό προϋπολογισμό μας.

Απαιτείται, λοιπόν συστηματικός έλεγχος της κατάστασης των ελαστικών, δύο (2) φορές το χρόνο ή κάθε 10.000 χλμ και αντικατάσταση όταν έχουν πλέον φθαρεί και όχι αργότερα από 4 χρόνια ή 40.000 χλμ.

 

Έλεγχος αμορτισέρ και φρένων

Τα αμορτισέρ είναι βασικά εξαρτήματα του συστήματος ανάρτησης που μαζί με τους τροχούς, τα ελατήρια και τους βραχίονες, χρησιμεύουν στην απορρόφηση των κραδασμών που δημιουργούνται στο αυτοκίνητο κατά την οδήγηση από τις ανωμαλίες του δρόμου. Η σωστή ή μη λειτουργία τους καθορίζει αποφασιστικά την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και επηρεάζει άμεσα την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών.
Για τον λόγο αυτό, τα αμορτισέρ πρέπει να ελέγχονται για φθορές κάθε 30.000 χλμ ή τουλάχιστον μία (1) φορά το χρόνο από εξειδικευμένο τεχνίτη.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην ενεργητική ασφάλεια του οχήματος κατέχει η σωστή λειτουργία του συστήματος πέδησης. Κατά τη διάρκεια ενός φρεναρίσματος μετατρέπεται η κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου σε θερμότητα διά μέσου της τριβής. Τόσο τα τακάκια όσο και οι δίσκοι κατασκευάζονται από υλικά, η σωστή συντήρηση των οποίων έχει βέλτιστες επιδράσεις στο συντελεστή τριβής και στην αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες.
Η καλή λειτουργία του συστήματος πέδησης πρέπει να ελέγχεται κάθε 15.0000 χλμ ή τουλάχιστον μία (1) φορά το χρόνο.


Εποχιακοί Έλεγχοι

Ο χειμώνας όπως και το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα απαιτητικές περίοδοι για το αυτοκίνητο σας. Οι ακραίες θερμοκρασίες και συνθήκες οδήγησης σε συνδυασμό με τα καιρικά φαινόμενα καταπονούν το αυτοκίνητο σας και απαιτούν το μέγιστο της απόδοσης του. 

Η Opel Σίνης, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη αυτή, προσφέρει λίγο πριν την έναρξη των δύο εποχών δωρεάν Εποχιακούς Ελέγχους όπου εξετάζονται βασικά σημεία του αυτοκινήτου εν όψει της λειτουργίας του τη χειμερινή και θερινή περίοδο και επιπλέον παρέχει εγγύηση 8 εβδομάδων χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό για όλα τα μέρη που ελέχθησαν.

 

 ΚΕΚ & ΚΤΕΟ

Σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, όλα τα οχήματα ένα χρόνο μετά την ημερομηνία ταξινόμησής τους και για κάθε χρόνο υποχρεούνται να εφοδιαστούν με Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων. Επιπλέον με την συμπλήρωση τεσσάρων (4) χρόνων από την ημερομηνία ταξινόμησης και για κάθε δύο (2) χρόνια όλα τα οχήματα πρέπει να επιθεωρηθούν για την καλή λειτουργία τους από τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου.
Το Τμήμα Τεχνικής Εξυπηρέτησης της εταιρείας μας, θα σας υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις αυτές και είναι έτοιμο να προετοιμάσει το αυτοκίνητο σας ενόψει των προγραμματισμένων ελέγχων Κ.Τ.Ε.Ο.

 

 Campaign Information System

Συχνά οι αυτοκινητοβιομηχανίες, προχωρούν σε ανακλήσεις ορισμένου αριθμού αυτοκινήτων με σκοπό την πραγματοποίηση εργασιών που αφορούν την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων τους ή για θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια.
Η Opel πραγματοποιώντας συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους προβαίνει κατά καιρούς στον έλεγχο και αν απαιτηθεί στην αναβάθμιση ή επιδιόρθωση ορισμένου αριθμού αυτοκινήτων. 

 

Σας ενημερώνουμε ότι το συνεργείο μας θα παραμείνει κλειστό το Σάββατο για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Αρχή σελίδας